Rješenje za Banku Srpske u predviđenom roku

Bez autora
Dec 08 2015

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Vlada još nije donijela konačno rješenje u vezi sa Bankom Srpske, ali očekuje da to bude u predviđenom roku. Potvrdili smo sastav radne grupe koja treba da definiše i opredijeli se za jednu od varijanti o kojima smo ranije neformalno razgovarali, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci. Vlada Republike Srpske imenovala je danas Radni tim čiji je zadatak da izvrši uvid u pravno i faktičko stanje u Banci Srpske nakon što je Agencija za bankarstvo Republike Srpske uvela privremenu upravu u tu banku, te da o tome informiše Vladu i predloži adekvatne mjere.

Rješenje za Banku Srpske u predviđenom rokuPredsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Vlada još nije donijela konačno rješenje u vezi sa Bankom Srpske, ali očekuje da to bude u predviđenom roku.

"Potvrdili smo sastav radne grupe koja treba da definiše i opredijeli se za jednu od varijanti o kojima smo ranije neformalno razgovarali", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Vlada Republike Srpske imenovala je danas Radni tim čiji je zadatak da izvrši uvid u pravno i faktičko stanje u Banci Srpske nakon što je Agencija za bankarstvo Republike Srpske uvela privremenu upravu u tu banku, te da o tome informiše Vladu i predloži adekvatne mjere.

U Banci Srpske 16. novembra uvedena je privremena uprava zbog neizvršavanja naloga prema rješenju Agencije za bankarstvo iz prethodne obimne kontrole, kao i zbog nedostatka kapitala, odnosno neadekvatne kapitalne osnove.

Privremeni upravnik Banke Srpske Petar Mićić ranije je rekao da je u banci uspostavljen platni promet i svi prilivi od 17. novembra raspoloživi su klijentima, a depoziti zatečeni na dan uvođenja privremene uprave ostaju blokirani do prijedloga konačnog rješenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik